Hoe is mijn aangeschafte zonnepaneleninstallatie verzekerd tegen schade? - Dak Profijt

Hoe is mijn aangeschafte zonnepaneleninstallatie verzekerd tegen schade?

Zonnepaneleninstallaties vertegenwoordigen aanzienlijke waarde. Het is dan ook van groot belang om ze goed te beschermen. Neem de tijd om te begrijpen hoe de verzekering werkt voor de zonnepaneleninstallatie die je hebt aangeschaft.

Schade tijdens installatie

Bij de installatie van je zonnepanelen werken we samen met ervaren en gecertificeerde partners. Je zonnepanelen zijn in veilige handen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens de installatie van je gekochte zonnepaneleninstallatie, dan is het systeem verzekerd via de verzekering van onze installatiepartners. Hierdoor zijn schades aan de panelen of apparatuur gedekt, zowel tijdens het vervoer als de installatie. Bovendien biedt deze dekking bescherming tegen schade aan je eigendommen gedurende de installatie.

Schade na installatie

Wanneer je de zonnepaneleninstallatie via ons hebt aangeschaft, ben je zelf eigenaar van dit systeem. Hierdoor rust de volledige verantwoordelijkheid op jou om de zonnepaneleninstallatie adequaat te verzekeren, bijvoorbeeld via je woon- of opstalverzekering. Zodra je de zonnepaneleninstallatie hebt laten plaatsen, is het van groot belang om direct contact op te nemen met je verzekeraar (opstal- of woonverzekering) en hen te informeren over het feit dat je een zonnepaneleninstallatie op je woning hebt geïnstalleerd en dat deze installatie jouw eigendom is. Let in het bijzonder op de volgende soorten mogelijke schade aan je zonnepaneleninstallatie, omdat deze variëren afhankelijk van de verzekeraar:

1. Schade door externe invloeden, zoals extreem weer (hevige wind, zware hagelstormen)
2. Schade door diefstal
3. Schade door vandalisme
4. Schade aan je zonnepaneleninstallatie door eigen toedoen (per ongeluk)

Bovendien kan schade ontstaan door de zonnepaneleninstallatie zelf, zoals bijvoorbeeld een intern productdefect. In dit geval kun je binnen de geldende garantieperiode aanspraak maken op de fabrieksgarantie.

Belangrijk om te onthouden

Het plaatsen van een zonnepaneleninstallatie verhoogt de waarde van je woning. Het is daarom slim om de aankoop van de zonnepaneleninstallatie te melden bij je verzekeraar. Houd er rekening mee dat in sommige gevallen de premie van je opstal- of woonverzekering kan stijgen.

ad2d87f15f