Enphase IQ8+ en IQ8M - Dak Profijt

Warmtefonds met 0% rente*

Enphase IQ8+ en IQ8M

Enphase Energy is een bedrijf dat zich richt op de productie en verkoop van zonne-energie-oplossingen. Ze produceren onder andere micro-omvormers die helpen om het maximale rendement uit zonnepanelen te halen.

 

IQ8+ en IQ8M Microinverters

De meest intelligente micro-omvormers ooit​.

Micro on roof

IQ8+

In dit artikel zullen we een kijkje nemen op twee van hun populairste producten: de Enphase IQ8 Plus en de IQ8M.

De Enphase IQ8 Plus is een micro-omvormer die ontworpen is om het maximale uit zonnepanelen te halen. Het is de opvolger van de populaire IQ7-serie en biedt een aantal verbeteringen en nieuwe functies. Een van de grootste verbeteringen is de verhoogde efficiëntie. Dankzij de meer geavanceerde technologie, converteert de IQ8 Plus meer energie uit de zon dan de IQ7-serie. Hierdoor kunnen huiseigenaren meer stroom opwekken en besparen op hun elektriciteitskosten.

De IQ8 Plus is ook ontworpen om sneller en gemakkelijker te installeren. Het heeft een slimme installatie-assistent die de installatieprocedure vergemakkelijkt en het risico op fouten vermindert. Bovendien biedt het een verhoogde flexibiliteit en betrouwbaarheid, wat het systeem minder gevoelig maakt voor storingen en falen.

Een ander opvallend kenmerk van de IQ8 Plus is de verhoogde beveiliging. Het systeem is ontworpen met beveiliging als eerste prioriteit en is voorzien van geavanceerde beveiligingsfuncties die het systeem beschermen tegen potentiële dreigingen. Dit betekent dat huiseigenaren gerust kunnen zijn dat hun zonne-energiesysteem veilig en betrouwbaar is.

IQ8M

De Enphase IQ8M is een micro-omvormer die speciaal is ontworpen voor het gebruik met Enphase Storage-oplossingen. Het is een combinatie van de IQ8 Plus-omvormer en een batterijbeheersysteem. Hierdoor kunnen huiseigenaren hun opgewekte energie opslaan en later gebruiken wanneer het nodig is. Dit verhoogt de efficiëntie van het zonne-energiesysteem en maakt het mogelijk om onafhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet.

Het IQ8M-systeem is gemakkelijk te integreren met Enphase Storage-oplossingen en biedt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface voor het beheer van de opslag van energie.

De krachtige Enphase IQ8M Microinverters zijn geschikt voor het smart grid en ontworpen voor de nieuwste generatie, hoog rendement, PV-modules.

Het brein van de op halfgeleidertechniek gebaseerde micro-omvormer is ASIC (application-specific integrated circuit) waarmee de micro-omvormer met of zonder netaansluiting kan opereren. De IQ8M heeft de hoogste energieproductie- en betrouwbaarheid in de industrie en dankzij de Rapid Shutdown functionaliteit voldoet hij aan de strengste veiligheidsnormen.

  • Maximaal vermogen: 330VA met 230VAC
  • Europese gewogen efficiënte van 97,2%
  • Meer dan 1 miljoen cumulatieve testuren
  • Lichtgewicht en compact met geïntegreerde Stäubli MC4 connectoren voor eenvoudige installatie
  • Gepatenteerde Burst Mode technologie zorgt voor een hogere energieproductie
  • Laagspanning DC en Rapid Shutdown voor ultieme brandveiligheid
  • Snellere firmware upgrades dankzij nieuwe geïntegreerde circuittechnologie