Wie door een gemiddelde woonwijk in Nederland of België rondloopt kan er onmogelijk meer omheen: tegenwoordig is een aanzienlijk deel van de woningen voorzien van een aantal zonnepanelen op het dak. Ook op daken van bedrijfspanden zien we heden ten dage talloze zonnepanelen liggen.

Waarom de Hyundai 400WP?
De toegenomen populariteit van zonnepanelen is niet moeilijk te verklaren. De aanschafkosten van zonnepanelen verdien je namelijk meestal in zo’n vijf tot tien jaar weer terug. Dit omdat je als eigenaar van geïnstalleerde zonnepanelen flink minder betaalt aan elektriciteit. Zonnepanelen hebben vervolgens een levensduur van zeker twintig jaar, en vaak zelfs nog veel langer. Nadat je de investering hebt terugverdiend ga je dus simpelweg aan je zonnepanelen verdienen. Een ander belangrijk voordeel van zonnepanelen is uiteraard dat deze manier van stroom opwekken een stuk beter is voor het milieu dan wanneer je je stroom ouderwets van het net afhaalt.
Maar nog even terug naar het verhaal over rendement, opbrengst en levensduur: over het algemeen mag je ervan uitgaan dat als je investeert in zonnepanelen van hoge kwaliteit, dat je dan (ondanks de hogere investeringskosten) over de lange termijn financieel het gunstigst uit bent. Wat dat betreft zou een keuze voor Hyundai 400 zonnepanelen een heel verstandige zijn. Deze zonnepanelen kunnen namelijk op jaarbasis liefst 400 Wattpiek opwekken. Dat is fors hoger dan wat een gemiddeld zonnepaneel opwekt.

Wat zorgt ervoor dat de Hyundai 400 zo’n hoge opbrengst heeft?
Er is een aantal factoren waardoor de Hyundai 400 zo’n hoge opbrengst kan genereren. Zo is bij dit type paneel gebruik gemaakt van een techniek waarbij de cellen heel dicht tegen elkaar aan zijn aangebracht. Dit brengt een extra hoge efficiëntie teweeg. De efficiëntie en opbrengst worden verder geoptimaliseerd door het gebruik maken van PERC-cellen. Daarnaast hebben Hyundai 400 zonnepanelen een zeer sterk frame, dat deels bestaat uit gehard glas. Hierdoor zijn deze panelen bestand tegen de meest heftige weersomstandigheden en is de kans op een defect klein. Dat komt de levensduur uiteraard ook ten goede.

TIER 1 gecertificeerd

25 jaar productgarantie
Andere belangrijke factoren die de opbrengst beïnvloeden
Dat het soort zonnepaneel waar je voor kiest voor je zonnepaneleninstallatie van groot belang is voor de uiteindelijke opbrengsten mag duidelijk zijn. Echter zijn er nog meer belangrijke factoren die de hoogte van de opbrengsten van je zonnepanelen beïnvloeden. Het gaat hier met name om de volgende factoren:
- De ligging van de zonnepanelen. In de meest ideale situatie zijn ze op het zuiden gericht. Hoe verder je daarvan afwijkt, hoe lager de opbrengsten worden.
- De hellingsgraad van het dak. In Nederland geldt een hoek van 35 graden als ideaal. Hoe meer deze hoek afwijkt, hoe minder opbrengst je zonnepanelen genereren.
- De hoeveelheid schaduw die over je dak en je zonnepanelen heen valt. Uiteraard geldt schaduw vrij als de meest ideale situatie.
- De weersomstandigheden. De optimale omstandigheid bestaat uit helder en zonnig weer bij niet te hoge temperaturen.
- De manier waarop de zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Alleen als dit netjes en foutloos gebeurt kunnen de gewenste opbrengsten gerealiseerd worden en is de kans op een defect zo klein mogelijk.