Zonnepanelen - Doe de vrijblijvende dakscan bij Dak Profijt

Plan een gratis adviesgesprek

Zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf duurzame energie op. Door deze slimme investering hoef je de komende 30+ jaar geen elektriciteit van de energieleverancier af te nemen.
Dak Profijt medewerker met zonnepaneel
Duitse zonnepanelen van Sonnenstrom Fabrik

De beste zonnepanelen

Zonnepanelen neem je voor de lange termijn, daarom werken wij met de beste producten: Duitse glas-glas zonnepanelen van Sonnenstrom Fabrik. Deze zonnepanelen hebben we al op meer dan 6000 daken gelegd.

 

zonnepanelen veilig

Krachtig

Deze krachtige zonnepanelen hebben 25% hogere opbrengst.
Zonnepanelen opbrengst

Zwarte zonnepanelen

Volledige zwarte zonnepanelen zijn niet alleen de mooiste van zijn soort, maar ook degene met het hoogste rendement
zonnepanelen veilig

Robuust

De glas-glas-zonnepanelen bestaan uit een laag glas, een laag zonnecellen en daarachter wederom een laag met glas. Door deze dubbele glaslaag hebben glas-glas-zonnepanelen veel minder last van vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. Deze panelen degraderen daardoor veel minder.
Besparen met zonnepanelen

Veiligheid

Je krijgt 30 jaar product- en vermogensgarantie. Je hebt zonnepanelen immers voor de lange termijn. Je hebt na 30 jaar gegarandeerd een rendement van 87% of meer, dankzij lineaire vermogensgarantie.
SolarEdge power optimizers zonnepanelen

Optimale opbrengst

Weet je nog, de oude kerstlampjes? Als er eentje stuk gaat doet meteen de hele boom het niet meer. Die zijn in serie geschakeld. Als je dat met zonnepanelen doet dan presteren alle zonnepanelen evenveel als de minst presterende.

Dat wil je natuurlijk niet! Daar is dan ook een mooie oplossing voor: zonnepanelen parallel schakelen. Als er een schaduw over paneel valt door een wolk, door vuil of iets anders, dan wil je dat de rest van de zonnepanelen wél op volle kracht blijft functioneren. Daarom werken wij met Power Optimizers van SolarEdge.

Solar Edge omvormer 1 fase

Energie omzetten

Om de opgewekte stroom om te zetten in stroom die je kunt gebruiken heb je een omvormer nodig. Deze hangen wij zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen, dat is in veel huizen op zolder. We maken meestal gebruik van de SolarEdge omvormer.

  • Klaar voor toekomstige energie-opslag
  • Real time monitoring via de mobiele app
Dak Profijt SolarEdge monitoring app

Live inzicht in de opbrengst

Om te zien hoe het met de zonnepanelen gaat en live opbrengstinformatie, neem je een kijkje in de app. In de app heb je altijd realtime informatie over de prestaties van jouw zonnepanelen.

Terugleveren

Als je met je zonnepanelen meer stroom opwekt dan je meteen gebruikt, dan lever je stroom automatisch terug aan het elektriciteitsnet. Bij het terugleveren draait jouw energiemeter terug óf de slimme meter registreert dat je teruglevert.

Salderen

De salderingsregeling maakt zonnepanelen extra aantrekkelijk. Nu, maar ook in de toekomst. Maar wat is salderen precies?

Aan het einde van het jaar wordt jouw teruggeleverde stroom met jouw verbruikte stroom verrekend. Je levert de stroom terug aan het elektriciteitsnet tegen dezelfde prijs als wat je ervoor zou betalen aan de energieleverancier. Dat heet salderen.

Bijvoorbeeld: jouw zonnepanelen leveren in een jaar 3200 kWh op. In hetzelfde jaar verbruik je 3500 kWh. Je ontvangt dan een jaarrekening van de energieleverancier van 300 kWh (3500 – 3200).

Hoeveel kun jij besparen met zonnepanelen?
Check nu je dak

Vragen over zonnepanelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Het dak hoeft niet per se op het zuiden te liggen. Het is wel belangrijk dat het een koophuis is, en dat je eigenaar van het dak bent. Zonnepanelen op gedeelde daken zoals appartementen kunnen administratief erg ingewikkeld zijn.

Doe een aanvraag om te kijken of jouw dak geschikt is.

Hoeveel ga ik besparen?

Wat je precies gaat besparen hangt af van je huidige kosten en verbruik, de formaat van het dak en het aantal zonnepanelen dat we plaatsen. Over het algemeen brengen wij een advies uit waarbij de geschatte opbrengst van de zonnepanelen en het geschatte elektriciteitsverbruik even hoog zijn. Dit is voor jou het voordeligst. De hoogte van je besparing zal het bedrag zijn dat je nu aan elektriciteit betaalt.

Doe een aanvraag om te kijken hoeveel je gaat besparen.

Let op: de prijzen voor elektriciteit stijgen. De jaarlijkse besparing wordt dus ieder jaar een stukje groter.

En als de zon niet schijnt?

Bijvoorbeeld ’s nachts wekken je zonnepanelen natuurlijk geen stroom op. Dan ontvang je gewoon stroom via jouw energieleverancier. Op een zonnige dag wek je meer energie op dan je verbruikt en lever je dit automatisch terug aan het net. De hoeveelheid energie wordt aan het einde van het jaar met jou verrekend. Dat heet salderen.

Vooraf maken wij altijd een plan op maat, waarin we kijken naar jouw stroomverbruik. We zorgen ervoor dat de jaaropbrengst van de zonnepanelen zo dicht mogelijk in de buurt komt van het jaarverbruik. Dat is voor jou het voordeligst.

Welke garanties krijg ik?

Bij Dak Profijt werken we uitsluitend met de beste materialen. Op die manier weet je zeker dat jij goed zit met je zonnepanelen. In ons op maat gemaakte plan zie je precies welke garanties je krijgt. In de meeste gevallen krijg je bij Dak Profijt de beste garanties uit de markt:

  • 30 jaar productgarantie op de zonnepanelen (fabrieksgarantie)
  • 30 jaar vermogensgarantie* op de zonnepanelen
  • 25 jaar productgarantie op de omvormer (fabrieksgarantie)
  • 25 jaar garantie op het montagesysteem

*Dit houdt in dat je de garantie krijgt dat jouw zonnepanelen na 30 jaar nog minimaal 87% van het originele vermogen hebben.

Hoe werkt het terugleveren?

Als je met je zonnepanelen meer stroom opwekt dan je meteen gebruikt, dan lever je stroom automatisch terug aan het elektriciteitsnet. Bij het terugleveren draait jouw energiemeter terug óf de slimme meter registreert dat je teruglevert.

Hoe werkt salderen?

De salderingsregeling maakt zonnepanelen extra aantrekkelijk. Nu, maar ook in de toekomst. Maar wat is salderen precies?

Aan het einde van het jaar wordt jouw teruggeleverde stroom automatisch met jouw verbruikte stroom verrekend. Je levert de stroom terug aan het elektriciteitsnet tegen dezelfde prijs als wat je ervoor zou betalen aan de energieleverancier. Dat heet salderen.

Bijvoorbeeld: jouw zonnepanelen leveren in een jaar 3200 kWh op. In hetzelfde jaar verbruik je 3500 kWh. Je ontvangt dan een jaarrekening van de energieleverancier van 300 kWh (3500 – 3200).

Momenteel kan er gebruik gemaakt worden van de salderingsregeling. Als de wetsvoorstellen er doorheen komen dan zal dit over een periode van zo’n 10 jaar afgebouwd gaan worden. Dan wordt het aantrekkelijker om de opgewekte stroom meteen te gebruiken en het overschot niet terug te leveren maar op te slaan in een soort van thuisaccu. De omvormers van SolarEdge, die wij gebruiken, zijn klaar voor de toekomst.

Moet ik mijn zonnepanelen onderhouden of schoonmaken?

Als je zonnepanelen aanschaft dan krijg je 100% duurzame stroom zonder stress. Zonnepanelen hebben over het algemeen namelijk weinig onderhoud nodig. Zonnepanelen worden niet snel vies. Dat komt omdat ze altijd schuin geplaatst worden. De hellingshoek zorgt ervoor dat de zonnepanelen schoongespoeld worden tijdens een regenbui.

Welke omvormer is geschikt voor mijn dak?

Wij werken met omvormers van SolarEdge, de wereldwijde marktleider. De omvormers van SolarEdge maken het mogelijk om zonnepanelen parallel te schakelen. Weet je nog de kerstverlichting van vroeger? Als één lampje uitviel, was de hele kerstboom donker. Dat wil je natuurlijk niet met zonnepanelen. Bij zonnepanelen die in serie geschakeld zijn geldt hetzelfde. Als één zonnepaneel minder zonlicht krijgt door schaduw of bladval, dan presteert het hele systeem zo slecht als de zwakste schakel.

Gelukkig is dat verleden tijd met de SolarEdge omvormers met Power Optimizers. Deze regelunits plaatsen we achter ieder zonnepaneel en zorgen ervoor dat ieder paneel individueel geoptimaliseerd wordt.

Is mijn elektriciteitsmeter geschikt voor zonnepanelen?

Er zijn verschillende elektriciteitsmeters. In bijna alle gevallen is de meter geschikt voor teruglevering. Een slimme meter houdt bij hoeveel stroom er geleverd wordt en hoeveel stroom je teruglevert. De wat oudere ferrarismeter, te herkennen aan de draaischijf, werkt ook prima in combinatie met zonnepanelen. Als je stroom teruglevert aan het elektriciteitsnet zal deze meter letterlijk terugdraaien.

Een analoge meter zonder draaischijf is niet geschikt voor teruglevering en zal moeten worden vervangen bij de aanschaf van zonnepanelen.

Een digitale meter zonder terugleverregistratie komt tegenwoordig gelukkig weinig voor. Deze zal bij de plaatsing van zonnepanelen zal deze moeten worden vervangen.

Wat gebeurt er met de zonnepanelen als ik ga verhuizen?

Bij Dak Profijt krijg je lange garanties op de gehele zonnepanelen installatie. Maar wat doe je met de zonnepanelen als je gaat verhuizen? Er zijn verschillende mogelijkheden die we graag even toelichten

Optie 1: Zonnepanelen op het dak laten liggen en met de woning verkopen (aanbevolen)

Het is gebruikelijk om de hele zonnepanelen installatie met de woning mee te verkopen aan de nieuwe eigenaar. Het bedrag van het zonnepanelen systeem kan gewoon worden meegenomen in de vraagprijs van de woning. Woningen met zonnepanelen op het dak zijn direct meer waard geworden. Als je zonnepanelen hebt aangeschaft zonder eigen investering, dan kan in geval van verkoop de hele financiering boetevrij in één keer worden afgelost.

 

Optie 2: Zonnepanelen meeverhuizen

Je kunt er ook voor kiezen om de zonnepanelen mee te verhuizen. De zonnepanelen moeten van het dak gehaald worden en kunnen opnieuw gebruikt worden op het dak van het nieuwe huis. Let op dat niet alle garanties intact blijven als de zonnepanelen naar een ander dak verhuizen. Neem altijd eerst contact met ons op om te checken wat er met jouw garanties gebeurt.

 

Advies: Verkoop de zonnepanelen mee aan de nieuwe eigenaar

Bij Dak Profijt adviseren we de zonnepanelen te laten liggen en mee te verkopen aan de nieuwe eigenaar. Het meeverhuizen brengt extra kosten met zich mee. In verhouding is het voordeliger om nieuwe zonnepanelen te installeren op het dak van je nieuwe woning.