Enphase - Dak Profijt

Enphase

Als u overweegt om zonnepanelen op uw huis te installeren, is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de panelen zelf, maar ook naar de omvormer die de opgewekte gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Enphase micro-omvormers zijn een populaire keuze onder zonnepaneelinstallateurs en klanten vanwege hun betrouwbaarheid en efficiëntie.

Wat zijn Enphase micro-omvormers?

In tegenstelling tot conventionele omvormers die de energie van meerdere panelen combineren voordat deze wordt omgezet in wisselstroom, worden Enphase micro-omvormers aan elk afzonderlijk paneel bevestigd. Dit betekent dat elk paneel individueel wordt geoptimaliseerd, wat leidt tot een betere algehele systeemprestatie en minder uitvaltijd als er een probleem optreedt.

Wat zijn Enphase micro-omvormers?

  1. Hoge efficiëntie: Enphase micro-omvormers hebben een hoge efficiëntie, wat betekent dat er minder energie verloren gaat tijdens het omzettingsproces. Dit resulteert in een hogere opbrengst van uw zonnepaneelsysteem.
  2. Betere prestaties bij schaduw: Aangezien elke micro-omvormer aan één paneel is bevestigd, kan de opbrengst van elk paneel onafhankelijk van de anderen worden geoptimaliseerd. Dit betekent dat als één paneel in de schaduw komt te liggen, de andere panelen niet worden beïnvloed en de totale opbrengst van het systeem behouden blijft.
  3. Eenvoudig uitbreidbaar: Enphase micro-omvormers maken het gemakkelijk om uw systeem uit te breiden als u in de toekomst meer panelen wilt toevoegen. U hoeft geen extra omvormers te installeren om meer panelen aan te sluiten, u hoeft alleen maar meer micro-omvormers toe te voegen.
  4. Betrouwbaarheid: Enphase micro-omvormers worden geleverd met een garantie van 25 jaar, wat aangeeft hoe betrouwbaar ze zijn. Bovendien zijn Enphase micro-omvormers getest op extreme omstandigheden, zoals hitte, koude en vochtigheid, om ervoor te zorgen dat ze in alle omstandigheden betrouwbaar werken.
  5. Monitoring: Enphase micro-omvormers zijn uitgerust met monitoringmogelijkheden, waardoor u de prestaties van uw zonnepanelen real-time kunt volgen. U kunt de prestaties van elk paneel individueel bekijken en eventuele problemen opsporen voordat ze ernstiger worden.

Hoe werkt het Enphase systeem?

Hoe verbind ik mijn Enphase Envoy met internet

Betekenis lampjes op uw Enphase Micro-omvormers

In de meterkast is de Envoy-S geïnstalleerd om de stroomproductie van de zonnepanelen te meten. De groene lampjes op de Envoy-S geven aan dat een functie is ingeschakeld of goed werkt. Bij knipperende lampjes is er een handeling bezig en wanneer de lampjes oranje branden kan er mogelijk een storing zijn.

Het is belangrijk op te merken dat alle ledjes af en toe oranje zullen zijn, wat niet noodzakelijk betekent dat er een storing is. Controleer de online monitoring App (Enlighten) om te zien of er daadwerkelijk een storing aanwezig is.

Uitleg knoppen en lampjes op de Envoy-S

Hieronder staan de knoppen en lampjes die u ziet op de Envoy. Daarachter staat wat het lampje inhoudt of waar de knop voor is.

Uitleg-knoppen-en-lampjes-Envoy-s

3975e33572