Grote Dakprofijt logo label

09 december 2022

SolarEdge omvormer

Zonnepanelen zijn een geweldige bron van duurzame energie, maar ze leveren standaard gelijkstroom (DC). Voor huishoudelijk gebruik hebben we echter wisselstroom (AC) nodig. Dit is waar de omvormer in het spel komt. De omvormer is het essentiële apparaat dat de opgewekte gelijkstroom van zonnepanelen omzet in bruikbare wisselstroom.

SolarEdge is een opvallende naam in de wereld van omvormers. Oorspronkelijk afkomstig uit Israël, heeft SolarEdge nu productievestigingen in de Verenigde Staten. Wat SolarEdge onderscheidt, is hun gebruik van Power Optimizers in combinatie met een centrale omvormer.

Waarom zijn deze Power Optimizers zo belangrijk? Stel je voor dat je oude kerstverlichting hebt, waarbij het uitvallen van één lampje de hele reeks uitschakelt. Zonnepanelen in serie geschakeld werken op een vergelijkbare manier: als één paneel wordt beïnvloed, kan dit de prestaties van alle panelen verminderen.

Om dit probleem te omzeilen, schakelen we zonnepanelen parallel met behulp van Power Optimizers van SolarEdge. Hierdoor kunnen de panelen onafhankelijk van elkaar blijven presteren, zelfs als een van hen wordt beïnvloed door schaduw of vuil.

Ja, een installatie met Power Optimizers kan iets duurder zijn dan zonder, maar de voordelen zijn duidelijk. Je zonnepanelen zullen meer opwekken, wat betekent dat je de extra kosten binnen enkele jaren zult terugverdienen. SolarEdge optimaliseert het rendement door elk zonnepaneel afzonderlijk te beheren, wat resulteert in 16% tot 25% meer opbrengst in situaties met schaduw, en ongeveer 6% meer opbrengst in situaties zonder schaduw.

Kies voor zonnepanelen met een SolarEdge omvormer en Power Optimizers en benut het maximale potentieel van je zonnestroomsysteem. Met 25 jaar productgarantie via Dak Profijt ben je verzekerd van betrouwbare prestaties op de lange termijn. Start vandaag nog je aanvraag en ontdek de voordelen van SolarEdge voor jouw zonne-energieproject.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44