Grote Dakprofijt logo label

Beste richting zonnepanelen

Het bepalen van de ideale richting voor de plaatsing van je zonnepanelen is cruciaal om het maximale rendement uit je zonne-energiesysteem te halen. Het heeft directe invloed op de hoeveelheid zonlicht die je panelen ontvangen, wat op zijn beurt de energieopbrengst beïnvloedt.

Bij het vergelijken van de verschillende oriëntaties, zoals Noord, Oost, Zuid, West en Oost-West, zijn er diverse factoren om te overwegen. Elke oriëntatie heeft zijn eigen voor- en nadelen, en de beste keuze hangt af van verschillende factoren, waaronder de geografische locatie, de hellingshoek van je dak en eventuele obstakels die schaduw kunnen veroorzaken.

Voor schuine daken wordt doorgaans de voorkeur gegeven aan een zuidelijke oriëntatie, omdat dit de maximale blootstelling aan zonlicht gedurende de dag biedt. Een oost-westopstelling kan echter ook voordelen hebben, vooral als je dak meerdere dakvlakken heeft die gunstig kunnen worden benut.

Bij platte daken is het belangrijk om een helling te creëren om de zonnepanelen in de optimale hoek te plaatsen voor maximale blootstelling aan zonlicht. Een zuidelijke oriëntatie is ook hier ideaal, maar een oost-westopstelling kan helpen om schaduweffecten te minimaliseren en de energieproductie gedurende de dag te optimaliseren.

Het is essentieel om bij het plannen van je zonne-energiesysteem rekening te houden met de richting en hellingshoek van je zonnepanelen, omdat dit direct van invloed is op de opbrengst en de algehele prestaties van het systeem. Bij dakprofijt staan onze deskundige adviseurs klaar om je te helpen bij het kiezen van de beste oriëntatie en opstelling voor jouw specifieke situatie, zodat je het meeste uit je investering kunt halen.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44