Grote Dakprofijt logo label

Bliq Energie Management Systeem

In een wereld waar groene stroom steeds prominenter wordt dankzij zonne- en windenergie, is het zaak om slim om te gaan met de beschikbare energiebronnen. Het Bliq Energie Management Systeem (EMS) biedt hierin een innovatieve oplossing. Met de Bliq energiemanager wordt jouw thuisbatterij intelligent aangestuurd op basis van dynamische stroomprijzen, wat resulteert in een efficiënter energieverbruik en lagere kosten.

Maximaliseer het rendement van je thuisbatterij

Het Bliq EMS maakt gebruik van het geavanceerde Bliq Powerflow algoritme, dat je thuisbatterij optimaal benut. Of je nu kiest voor zonne-energie of een andere energieleverancier, met de Bliq energiemanager profiteer je het hele jaar door van lage energieprijzen. Het algoritme laadt je thuisbatterij op met zelf opgewekte zonnestroom en maakt slim gebruik van de goedkoopste stroomtarieven gedurende de dag. Hierdoor wordt overtollige energie opgeslagen voor later gebruik of verkocht wanneer de prijzen op de energiemarkt hoog zijn. Zelfs in de wintermaanden blijft je energieverbruik geoptimaliseerd dankzij het slimme systeem van Bliq.

Real-time inzicht en controle met de Bliq-app

Met de intuïtieve Bliq-app, beschikbaar voor zowel iOS als Android, heb je altijd real-time inzicht in je energieproductie, -verbruik en -handel. Monitor de prestaties van je zonnepanelen, volg je energieaan- en verkopen en krijg gedetailleerd inzicht in je energieverbruik thuis. Dankzij de Bliq-app ben je altijd in controle over je energiehuishouding, waar je ook bent.

Upgrade je thuisbatterij naar een intelligent energiebeheersysteem

Met de opkomst van groene stroomopwekking uit zon en wind, is het belangrijk om je thuisbatterij te upgraden naar een intelligent energiebeheersysteem zoals Bliq. Door dynamische energieprijzen te combineren met slimme batterijaansturing, worden overschotten aan groene stroom efficiënt opgeslagen of verhandeld voor maximale winst. Dit alles gebeurt volledig automatisch, waardoor je moeiteloos kunt profiteren van de voordelen van duurzame energie.

Eenvoudige installatie voor directe optimalisatie

De installatie van het Bliq Energie Management Systeem is eenvoudig en efficiënt. De Bliq energiemanager wordt doorgaans in de meterkast geplaatst en verbonden met de P1-poort van de digitale/slimme meter. Indien nodig wordt een actieve P1-splitter toegevoegd. Daarnaast wordt de Bliq energiemanager verbonden met de omvormer via een UTP-kabel. Je installateur zorgt voor een vlekkeloze installatie en configuratie van het systeem, zodat je direct kunt profiteren van de voordelen van het Bliq EMS.

Ontdek de meerwaarde van Bliq Powerflow aansturing

Wil je meer weten over hoe Bliq Powerflow aansturing je energieverbruik optimaliseert en je helpt om te besparen op je energiekosten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of bekijk onze website voor een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden van het Bliq Energie Management Systeem.

Kies voor een slimmer, efficiënter en duurzamer energiebeheer met Bliq.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44