Grote Dakprofijt logo label

Hoeveel zonnepanelen voor 10000 kWh?

Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig voor een energieverbruik van 10000 kWh per jaar?

Je hebt 30 zonnepanelen nodig om jaarlijks ongeveer 10.000 kWh stroom op te wekken. Houd er rekening mee dat dit een schatting is en afhankelijk is van de specifieke situatie van jouw dak. Benieuwd naar wat er mogelijk is in jouw situatie? 

Onze experts staan voor je klaar om je te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw situatie. 

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en ontdek hoeveel zonnepanelen jouw dak kan hebben en hoeveel geld je kunt besparen op je energierekening. 

Berekening van het aantal zonnepanelen voor 10000 kWh:

In Nederland, waar het weer vaak wisselvallig is, produceren zonnepanelen gemiddeld ongeveer 0,85 kWh per jaar per wattpiek (Wp). Bij Dakprofijt werken we met zonnepanelen van minimaal 435Wp.

Met zonnepanelen van minstens 435Wp betekent dit dat elk paneel ongeveer 370,75 kWh per jaar produceert. Om 10.000 kWh per jaar op te wekken, heb je dus ongeveer 27 zonnepanelen nodig.

Natuurlijk is dit slechts een ruwe schatting en kunnen individuele omstandigheden sterk variëren. We raden daarom aan om een professionele beoordeling te laten uitvoeren. Vraag nu een gratis dakcheck aan om te zien hoeveel zonnepanelen jouw dak kan hebben.

Past het aantal benodigde zonnepanelen op jouw dak?

Indien je kiest voor 30 zonnepanelen, is het belangrijk om te overwegen of deze passen op je dak. Onze zonnepanelen hebben een afmeting van 1762 mm × 1134 mm.

Voor 30 zonnepanelen heb je dus minstens 79,38 m² dakoppervlak nodig. Houd hierbij rekening met eventuele randafstanden, vooral bij platte daken.

Het bepalen van je energiebehoefte

Het is essentieel om je jaarlijkse energieverbruik te kennen om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Je energieverbruik hangt af van verschillende factoren, zoals je levensstijl en het aantal elektrische apparaten in je huishouden. Bij het aanvragen van een offerte kun je ook uitgaan van gemiddelde verbruikscijfers per huishoudtype:

  • 1-persoonshuishouden: 1800 kWh per jaar
  • 2-persoonshuishouden: 2500 kWh per jaar
  • Klein gezin: 3200 kWh per jaar
  • Gemiddeld gezin: 4000 kWh per jaar
  • Groot gezin: 5000 kWh per jaar

Wil je zeker weten of 30 zonnepanelen op je dak passen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan bij Dakprofijt.

Onze adviseurs kunnen je dak online in kaart brengen zonder een fysiek bezoek. Met onze offerte ben je verzekerd van duidelijkheid over de mogelijkheden voor jouw dak.

Vraag dan nu gratis een offerte aan bij Dakprofijt.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44