Grote Dakprofijt logo label

Hoeveel zonnepanelen voor 3500 kWh?

Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig voor een energieverbruik van 3500 kWh per jaar?

Ga voor 10 zonnepanelen en bespaar geld terwijl je jouw huis energiezuiniger maakt! Met elk paneel dat minstens 435Wp opwekt, krijg je niet alleen een flinke energieboost, maar zorg je er ook voor dat je minder afhankelijk bent van traditionele energiebronnen.

Onze experts staan voor je klaar om je te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw situatie. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en ontdek hoeveel zonnepanelen jouw dak kan hebben en hoeveel geld je kunt besparen op je energierekening. Kies voor 10 krachtige zonnepanelen en geniet van de voordelen van groene energie!

Berekening van het aantal zonnepanelen voor 3500 kWh:

In Nederland, waar het weer vaak wisselvallig is, produceren zonnepanelen gemiddeld ongeveer 0,85 kWh per jaar per wattpiek (Wp). Bij Dakprofijt werken we met zonnepanelen van minimaal 435Wp.

Met zonnepanelen van minstens 435Wp betekent dit dat elk paneel ongeveer 370,75 kWh per jaar produceert. Om 3500 kWh per jaar op te wekken, heb je dus ongeveer 9,43 zonnepanelen nodig.

Natuurlijk is dit slechts een ruwe schatting en kunnen individuele omstandigheden sterk variëren. We raden daarom aan om een professionele beoordeling te laten uitvoeren. Vraag nu een gratis dakcheck aan om te zien hoeveel zonnepanelen jouw dak kan hebben.

Past het aantal benodigde zonnepanelen op jouw dak?

Indien je een jaarlijks verbruik van 3500 kWh hebt, zijn ongeveer 10 zonnepanelen waarschijnlijk voldoende om je energiebehoefte te voorzien. Maar past dit aantal wel op je dak? Onze zonnepanelen hebben een afmeting van 1762 mm × 1134 mm. 

Voor 10 zonnepanelen heb je dus minstens 19,62 m² dakoppervlak nodig. Houd hierbij rekening met eventuele randafstanden, vooral bij platte daken.

Het bepalen van je energiebehoefte

Het is essentieel om je jaarlijkse energieverbruik te kennen om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Je energieverbruik hangt af van verschillende factoren, zoals je levensstijl en het aantal elektrische apparaten in je huishouden. Bij het aanvragen van een offerte kun je ook uitgaan van gemiddelde verbruikscijfers per huishoudtype:

  • 1-persoonshuishouden: 1800 kWh per jaar
  • 2-persoonshuishouden: 2500 kWh per jaar
  • Klein gezin: 3200 kWh per jaar
  • Gemiddeld gezin: 4000 kWh per jaar
  • Groot gezin: 5000 kWh per jaar

Wil je zeker weten of 10 zonnepanelen op je dak passen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan bij Dakprofijt. Onze adviseurs kunnen je dak online in kaart brengen zonder een fysiek bezoek. Met onze offerte ben je verzekerd van duidelijkheid over de mogelijkheden voor jouw dak.

Vraag dan nu gratis een offerte aan bij Dakprofijt.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44