Grote Dakprofijt logo label

Zonnepanelen op bedrijfspand

Zonnepanelen worden steeds populairder op bedrijfspanden vanwege de stijgende vraag naar duurzame energie. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van het installeren van zonnepanelen op een bedrijfspand. Hoewel zonnepanelen veel voordelen bieden, is het belangrijk om ook de mogelijke nadelen te overwegen voordat je investeert.

Waarom zonnepanelen op een bedrijfspand?

Zonne-energie is een uitstekende manier voor bedrijven om duurzamer te worden. Het kan niet alleen de ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren en het energielabel van het pand verbeteren.

Voor- en nadelen van zonnepanelen op een bedrijfspand

Nadelen:

  • Hoge initiële kosten: De grootste uitdaging is de initiële investering, wat vooral lastig kan zijn voor kleinere bedrijven. Subsidies kunnen echter beschikbaar zijn om deze kosten te verlichten. Of je kunt ervoor kiezen om zonnepanelen zonder eigen investering te nemen.

Voordelen:

  • Duurzame energiebron: Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, wat een hernieuwbare energiebron is. Dit helpt bedrijven hun afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen.
  • Kostenbesparing: Ondanks de hoge initiële kosten kunnen zonnepanelen op de lange termijn aanzienlijke besparingen opleveren door lagere energierekeningen. Er zijn ook subsidies en belastingvoordelen beschikbaar in sommige regio’s.
  • Verbetering van het imago: Bedrijven die investeren in zonne-energie tonen hun inzet voor duurzaamheid, wat kan leiden tot een beter imago en vertrouwen van klanten en partners.

Subsidies en garanties voor zonnepanelen

Om de investering aantrekkelijker te maken, biedt de overheid subsidies zoals de SDE++ en ISDE. Dakprofijt levert zonnepanelen met een fabrieksgarantie van 25 jaar en een lineaire vermogensgarantie van 25 jaar, wat gemoedsrust biedt over de prestaties en duurzaamheid van de installatie.

Zonnepanelen van Dakprofijt voor je bedrijfspand

Bij Dakprofijt koop je zonnepanelen van de beste kwaliteit, geproduceerd door Tier 1 fabrikanten. Dankzij onze marktpositie kunnen we concurrerende prijzen bieden en altijd materialen van het hoogste segment gebruiken.

Hoeveel zonnepanelen heeft mijn bedrijfspand nodig?

Het aantal benodigde zonnepanelen hangt af van factoren zoals de aansluitwaarde van het pand, de energiebehoefte, het dakoppervlak en het type paneel. Een gemiddelde zonnepaneel van 410 wattpiek levert ongeveer 361 kWh per jaar. Voor een verbruik van 40.000 kWh zijn bijvoorbeeld 111 panelen nodig.

Het is cruciaal om ook naar de aansluitwaarde van het pand te kijken. Bij twijfel of behoefte aan persoonlijk advies, kun je een dakcheck aanvragen waarbij een adviseur jouw situatie bekijkt en een maatwerkplan opstelt.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44