Grote Dakprofijt logo label

Zonnepanelen op dakkapel

Bij Dakprofijt streven we ernaar om je te voorzien van accurate en uitgebreide informatie over zonnepanelen. Veel huiseigenaren vragen zich af: “Kunnen zonnepanelen op een dakkapel?” Hoewel wij bij Dakprofijt geen zonnepanelen op dakkapellen installeren, willen we je toch goed informeren over dit onderwerp en de beschikbare alternatieven.

Waarom geen zonnepanelen op dakkapellen?

Hoewel het technisch mogelijk is om zonnepanelen op een dakkapel te plaatsen, raden wij dit meestal af. De belangrijkste reden is dat de constructie van de meeste dakkapellen niet ontworpen is om het extra gewicht van zonnepanelen te dragen, wat kan leiden tot schade op de lange termijn. Daarnaast kunnen de panelen de afwatering verstoren, wat weer tot lekkages kan leiden. Bovendien kunnen de panelen schaduw werpen op je dakkapel, waardoor je minder licht in je kamer krijgt.

Zonnepanelen met ballast: een mogelijk alternatief

Sommige bedrijven installeren zonnepanelen op dakkapellen met behulp van extra ballast om te voorkomen dat de panelen bij hevige wind wegwaaien. Dit brengt echter extra gewicht met zich mee, en de dakkapel moet dit kunnen dragen. In veel gevallen is dit niet het geval. Als je toch overweegt om zonnepanelen zonder ballast op je dakkapel te plaatsen, wees je dan bewust van de risico’s en laat eerst een bouwkundige inspectie uitvoeren.

Wat Dakprofijt jou te bieden heeft

Bij Dakprofijt geloven we in zonne-energie voor iedereen. Als je dakkapel niet geschikt is voor zonnepanelen, zijn er vele andere daken die perfect zijn voor de installatie, zoals hellende daken, platte daken en daken met dakpannen. Wil je meer weten? Onze adviseurs van Dakprofijt staan je graag te woord om de mogelijkheden te bespreken.

 

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44