Grote Dakprofijt logo label

Zonnepanelen op een rond dak

Je hebt waarschijnlijk al ontdekt dat zonnepanelen een geweldige investering zijn voor zowel het milieu als je portemonnee. Maar wat als je een rond dak hebt? In dit artikel duiken we dieper in de mogelijkheden van zonnepanelen op een rond dak. We leggen uit wat we precies verstaan onder een ‘rond dak’ en of je er zonnepanelen op kunt plaatsen.

Wat is een rond dak?

Voordat we ingaan op het plaatsen van zonnepanelen, laten we eerst duidelijk maken wat we bedoelen met een ‘rond dak’. Dit kan variëren van licht gebogen oppervlakken tot volledig cilindrische constructies. Doorgaans wordt hiermee een dak bedoeld dat geen vlakke oppervlakken heeft, maar juist gebogen is over de gehele breedte.

Kunnen er zonnepanelen op een rond dak?

Absoluut! Hoewel een rond dak uitdagingen kan opleveren qua montage en oriëntatie, zijn er speciale montagesystemen en flexibele zonnepanelen beschikbaar die het mogelijk maken. Het is wel cruciaal om aandacht te besteden aan de oriëntatie om maximaal rendement te halen.

Samenvatting

Overweeg je zonnepanelen op je ronde of gebogen dak? Met de juiste expertise en montagesystemen is het zeker mogelijk. Benieuwd of jouw dak geschikt is? Doe de dakscan en ontdek jouw mogelijkheden! Heb je een ander type dak en wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Bekijk de pagina ‘is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?‘.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44