Grote Dakprofijt logo label

Zonnepanelen op golfplaten

Overweeg je zonnepanelen op je dak te installeren? Dan rijst al snel de vraag: zijn zonnepanelen op golfplaten mogelijk? Hoewel sommige installateurs deze service aanbieden, heeft Dakprofijt zich gespecialiseerd in zonnepanelen op platte daken en schuine daken met dakpannen. In dit artikel verkennen we waarom en welke alternatieven beschikbaar zijn voor daken met golfplaten.

Montage van zonnepanelen op golfplaten

De uitdaging bij zonnepanelen op golfplaten is de specifieke montage die vereist is. Het proces omvat het verwijderen van stokschroeven waarmee de dakplaten zijn bevestigd, het inbrengen van nieuwe schroeven in houten dwarsbalken, en het monteren van rails waarop de zonnepanelen rusten. Dit nauwkeurige proces vraagt om expertise en ervaring.

Verkenning van alternatieven

Hoewel Dakprofijt geen zonnepanelen op golfplaten installeert, betekent dit niet dat we geen andere opties kunnen bieden. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het benutten van je garagedak of het dak van een bijgebouw? Dakprofijt kan helpen deze ruimtes te benutten voor zonne-energie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een vrijblijvende dakscan aan.

Bereken je opbrengst

De locatie van je zonnepanelen beïnvloedt de opbrengst, maar het is altijd de moeite waard om te berekenen hoeveel je kunt besparen met zonne-energie. Dakprofijt biedt handige tools om je te helpen bij deze berekeningen. Door je situatie en wensen in kaart te brengen, krijg je een duidelijk beeld van het potentiële rendement.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44