Grote Dakprofijt logo label

Zonnepanelen op je schuur

Overweeg je zonnepanelen op je schuur te installeren? In dit artikel onderzoeken we de mogelijkheid van zonnepanelen op je schuur, de eventuele vereisten voor vergunningen en de verschillen tussen platte en hellende daken.

Is het mogelijk om zonnepanelen op een schuur te plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je zonnepanelen op een schuur kunt plaatsen. Meestal is dit wel mogelijk zonder speciale vergunningen, maar lokale regels en de specifieke situatie van je schuur kunnen een rol spelen. Zorg daarom altijd voor controle bij de plaatselijke autoriteiten voordat je begint.

Plat of hellend dak:

Waar moet je op letten? Zonnepanelen kunnen zowel op platte als hellende daken worden geplaatst. Maar waar moet je rekening mee houden?

Plat dak: Bij een plat dak worden zonnepanelen meestal onder een hoek naar het zuiden gericht voor maximale blootstelling aan de zon. Het voordeel van een plat dak is dat je de panelen gemakkelijk naar de zon kunt richten.

Hellend dak: Voor een hellend dak is de oriëntatie en helling van belang. Hoewel een ideale oriëntatie naar het zuiden en een helling van 30 tot 40 graden optimaal zijn, zijn andere oriëntaties en hellingen ook mogelijk, zij het met mogelijk minder rendement.

Wil je een offerte voor zonnepanelen op je schuur?

Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen op je schuur of wil je de haalbaarheid ervan bekijken? Onze deskundige adviseurs helpen je graag vrijblijvend verder. Bij Dakprofijt maken we het proces van offerte tot installatie eenvoudig en transparant. Vul simpelweg je gegevens in en ontvang een vrijblijvende offerte met een gedetailleerde analyse van kosten en opbrengsten.

Het plaatsen van zonnepanelen op je schuur is niet alleen mogelijk, maar het is ook een uitstekende manier om duurzame energie op te wekken. Of je nu kiest voor een plat of hellend dak, Dakprofijt staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44