Grote Dakprofijt logo label

Zonnepanelen op uitbouw

Denk je eraan om zonnepanelen op je uitbouw te plaatsen? Dat is een verstandige keuze om optimaal gebruik te maken van je dakruimte, vooral als het dak van je woning geen optie is of als je je capaciteit aan panelen wilt uitbreiden.

Geschiktheid van een uitbouw voor zonnepanelen

Kunnen zonnepanelen op een uitbouw worden geplaatst? Ja, maar het dak moet stevig zijn en in goede staat verkeren. Een vuistregel is dat als het dak veilig beloopbaar is, het geschikt is voor zonnepanelen. Daarnaast moet het om een koopwoning gaan en moet het dak de juiste oriëntatie hebben voor maximale zonlichtopvang en minimale schaduw.

Capaciteit en aantal zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen passen er op een gemiddelde uitbouw? Dit hangt af van de afmetingen van je uitbouw. Bijvoorbeeld, op een uitbouw van 4 bij 5 meter (20 m²) is niet de volledige oppervlakte beschikbaar vanwege randafstanden en ruimte tussen de panelen. Bij plaatsing op de 1e verdieping moet een randafstand van 30 centimeter worden gehanteerd, wat betekent dat er ongeveer 14,94 m² beschikbare ruimte overblijft. Hierop kunnen ongeveer 7 zonnepanelen worden geplaatst, afhankelijk van andere factoren zoals bevestigingsmateriaal en dakrichting.

Advies en kosten

Een adviseur van Dakprofijt kan je dak op afstand intekenen om het maximale aantal zonnepanelen te bepalen voor een optimaal rendement.

Wat zijn de kosten? De kosten zijn in principe gelijk aan die van een standaard installatie. Voor 6 zonnepanelen inclusief omvormer en montage, ben je zo’n € 3.379 tot € 5.079 kwijt.

Alternatieven voor zonnepanelen op een uitbouw

Alternatieven: Naast een uitbouw kun je ook zonnepanelen overwegen op het dak van je garage of schuur. Dit zijn goede alternatieven als je meer energie wilt opwekken of als je dakruimte op je woning beperkt is.

 

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44