Grote Dakprofijt logo label

Zonnepanelen op EPDM dak

Heb je een plat EPDM-dak en overweeg je zonnepanelen te plaatsen? Dan wil je waarschijnlijk weten of een EPDM-dak hiervoor geschikt is. Het antwoord is ja. 

Dakprofijt installeert ook zonnepanelen op EPDM-daken. Het dak moet wel aan enkele voorwaarden voldoen: het moet niet binnen enkele jaren vervangen hoeven te worden en sterk genoeg zijn om het gewicht van de zonnepanelen te dragen. Een goede indicatie is: als je op jouw dak kunt lopen, is het geschikt.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Wat is EPDM?

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, een synthetisch rubber dat bekend staat om zijn uitstekende bestendigheid tegen weersomstandigheden, UV-straling en ozon. Hierdoor is EPDM een populair materiaal voor dakbedekking, vooral op platte of licht hellende daken. Het is duurzaam, onderhoudsarm en heeft een lange levensduur, wat het aantrekkelijk maakt voor zowel particuliere als commerciële gebouwen.

Installeert Dakprofijt ook op EPDM-daken?

Ja, Dakprofijt heeft ervaring met het installeren van zonnepanelen op verschillende soorten daken, inclusief EPDM-daken. Onze adviseurs helpen je graag de beste oplossing voor jouw situatie te vinden en onze installateurs zorgen voor een veilige en efficiënte installatie. Wil je weten of jouw EPDM-dak geschikt is voor zonnepanelen? Vraag dan een gratis dakcheck aan bij Dakprofijt.

Zijn er bijzonderheden of veiligheidsrisico's?

Bij de installatie van zonnepanelen op EPDM-daken is het belangrijk om rekening te houden met de dakstructuur en het gewicht dat het kan dragen. EPDM is flexibel en duurzaam, maar de onderliggende dakconstructie moet stevig genoeg zijn om het extra gewicht van de zonnepanelen en de montagestructuur te ondersteunen. Het is ook essentieel om een specialist te raadplegen om ervoor te zorgen dat de waterdichtheid van het dak niet wordt aangetast door de installatie.

Zijn er extra kosten?

Omdat elk dak uniek is, geven we indicatieve prijzen voor zonnepanelen inclusief installatie.

Voor advies en een op maat gemaakte prijsopgave kun je een gratis dakcheck aanvragen.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44