Grote Dakprofijt logo label

Zonnepanelenwinst: Salderingsregeling veiliggesteld door Eerste Kamer

Het dreigende plan om de salderingsregeling af te bouwen is voorlopig van tafel dankzij een besluit van de Eerste Kamer. Dit betekent goed nieuws voor zonnepaneelbezitters, want zij kunnen de komende jaren blijven profiteren van het salderen van stroom. Dit is een geruststelling voor degenen die twijfelden over de voordelen van zonnepanelen.

Belangrijk: De onzekerheid over de afbouw van de salderingsregeling is nu voorbij.
De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel van demissionair minister Jetten verworpen, mede dankzij de tegenstem van GroenLinks-PvdA.

Fantastisch nieuws dus voor iedereen met zonnepanelen! Je hoeft geen aparte belasting te betalen voor de elektriciteit die je jaarlijks verbruikt en je kunt alle teruggeleverde stroom de komende tijd tegen het maximale tarief salderen.

Je behaalt een rendement van 100% op elke kWh die je zelf opwekt, tot aan je jaarlijkse energieverbruik.

Wilt je dit jaar nog profiteren van zonnepanelen? Het is nog nooit zo aantrekkelijk geweest om ze te installeren.

Salderen met zonnepanelen: Een permanente steun

De salderingsregeling, al sinds 2004 in werking, maakt investeren in zonnepanelen buitengewoon aantrekkelijk. Bezitters van zonnepanelen kunnen de energie die ze opwekken volledig compenseren met hun verbruik, ongeacht het tijdstip van opwekking.

Geen belasting hoeft betaald te worden over dit deel, en energieleveranciers zijn wettelijk verplicht tot salderen.

Wil je weten welk voordeel zonnepanelen voor jou kunnen opleveren? Klik hier.

De beslissing in de Senaat

In een verrassende wending heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel van demissionair minister Jetten verworpen, mede dankzij de tegenstem van GroenLinks-PvdA.

Tijdens de stemming werd al snel duidelijk dat de steun voor Jetten ontbrak, gezien de tegenstand van onder andere de PVV, de Partij voor de Dieren en de SP.

De impact en voorspellingen

Demissionair minister Jetten heeft geen alternatief plan voor het geval dat de salderingsregeling zou wegvallen. Voor zonnepaneelbezitters betekent het behoud van de regeling dat ze afhankelijk blijven van energiebedrijven.

Als de regeling afgebouwd zou worden, zouden direct gebruik van zonnestroom en thuisbatterijen boven levering aan energiebedrijven bevoordeeld worden. Nu de salderingsregeling behouden blijft, verwachten we vaker negatieve elektriciteitsprijzen.

De toekomst van zonnepanelen: Financiële zekerheid behouden

Het behoud van de salderingsregeling betekent een stabiele toekomst voor zonnepaneelbezitters. Zelfopgewekte energie kan nog steeds volledig worden gecompenseerd met het verbruik, zonder extra belastingkosten. Dit betekent dat je blijvend kunt profiteren van de voordelen van groene energie.

Als je nog twijfelde over het installeren van zonnepanelen, is dit het moment om actie te ondernemen. De salderingsregeling biedt een gegarandeerde terugverdientijd en maakt investeren in zonne-energie uiterst aantrekkelijk.

Besluitvorming in de Senaat: Een nieuw hoofdstuk voor zonnepanelen

De recente beslissing van de Eerste Kamer heeft de weg vrijgemaakt voor een zonnige toekomst van zonne-energie. Dankzij de tegenstem van GroenLinks-PvdA wordt de salderingsregeling behouden, wat een grote overwinning is voor duurzame energie in Nederland.

Vooruitzichten en kansen: Duurzame investeringen voor iedereen

Met de salderingsregeling intact blijven zonnepanelen een slimme investering voor iedereen die wil besparen op energiekosten en bijdragen aan een groenere toekomst. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee op de lange termijn.

Nu is het moment om te profiteren van deze gunstige omstandigheden. Ontvang vrijblijvend advies en een prijsopgave op maat voor de installatie van zonnepanelen op jouw woning. Maak vandaag nog de overstap naar duurzame energie en geniet van de voordelen voor de komende jaren.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44