“Vaste montage” verwijst naar de installatie of bevestiging van een object op een manier dat het stevig en permanent op zijn plaats blijft. In verschillende contexten kan de term specifieke betekenissen en toepassingen hebben. Hier zijn enkele voorbeelden van vaste montage in verschillende sectoren:

  1. Zonnepanelen: Bij vaste montage van zonnepanelen worden de panelen permanent bevestigd aan structuren zoals daken, grondframes of muren. Ze worden zo geplaatst dat ze niet bewegen of hun oriëntatie ten opzichte van de zon veranderen, in tegenstelling tot systemen met zonvolging die de beweging van de zon volgen.
  2. Elektronica: In de elektronica kan vaste montage verwijzen naar componenten die permanent zijn gesoldeerd of bevestigd aan een printplaat, in tegenstelling tot componenten die in sockets zijn geplaatst en kunnen worden verwijderd of vervangen.
  3. Bouw en architectuur: In bouw en architectuur kan vaste montage betrekking hebben op armaturen, meubels of apparatuur die permanent zijn bevestigd aan muren, vloeren of plafonds. Bijvoorbeeld, ingebouwde kasten, wastafels of verlichtingsarmaturen.
  4. Voertuigen: In de context van voertuigen kan vaste montage verwijzen naar apparatuur of accessoires die permanent zijn bevestigd aan het voertuig, zoals een vaste trekhaak of een permanent gemonteerde dakkoffer.

Het belangrijkste kenmerk van vaste montage is dat het object stevig en permanent op zijn plaats is bevestigd, waardoor het stabiel en veilig is voor de beoogde toepassing.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44