Een fabrikant verwijst naar een bedrijf of entiteit die zonnepanelen of de componenten ervan produceert. Deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen, testen en produceren van zonnepanelen die vervolgens op de markt worden gebracht voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Rol van de fabrikant:

 1. Ontwerp en ontwikkeling: Fabrikanten investeren in onderzoek en ontwikkeling om efficiëntere, duurzamere en kosteneffectievere zonnepanelen te ontwerpen.
 2. Productie: Ze zijn verantwoordelijk voor de massaproductie van zonnepanelen, waarbij ze gebruik maken van materialen zoals silicium, dunne film of andere innovatieve technologieën.
 3. Kwaliteitscontrole: Fabrikanten voeren tests en kwaliteitscontroles uit om ervoor te zorgen dat de geproduceerde zonnepanelen voldoen aan de gestelde specificaties en normen.
 4. Marketing en distributie: Ze promoten hun producten en werken samen met distributeurs, installateurs en retailers om hun zonnepanelen op de markt te brengen.
 5. After-sales service: Veel fabrikanten bieden garanties op hun zonnepanelen en ondersteunen klanten na de aankoop, bijvoorbeeld bij defecten of prestatieproblemen.

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een fabrikant:

 1. Reputatie: Sommige fabrikanten hebben een sterke reputatie opgebouwd op basis van de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun producten.
 2. Garantie: De lengte en voorwaarden van de garantie kunnen variëren tussen fabrikanten.
 3. Prestatie: De efficiëntie van zonnepanelen, oftewel hoe goed ze zonlicht omzetten in elektriciteit, kan variëren tussen merken en modellen.
 4. Prijs: Hoewel prijs een belangrijke factor is, is het ook essentieel om de prijs in relatie tot kwaliteit en prestaties te beschouwen.
 5. Certificeringen: Certificaten van onafhankelijke instanties kunnen aantonen dat de zonnepanelen van een fabrikant voldoen aan bepaalde normen en kwaliteitseisen.
 6. Technologische innovatie: Sommige fabrikanten staan bekend om hun innovatieve benaderingen en kunnen geavanceerdere of efficiëntere technologieën aanbieden.

Wereldwijd zijn er vele fabrikanten van zonnepanelen, variërend van gevestigde multinationals tot kleinere, gespecialiseerde bedrijven. Bij het overwegen van zonne-energie voor een woning of bedrijf is het raadzaam om onderzoek te doen naar de verschillende fabrikanten, hun producten en de ervaringen van andere klanten om een weloverwogen keuze te maken.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44