Enphase introduceert de micro omvormers - Dak Profijt

Enphase micro omvormers

Zonnepanelen zijn misschien het meest zichtbaar, maar de omvormer is het hart van de zonnepanelen installatie. En in het geval van Enphase kunnen we beter in het meervoud praten over omvormers.

Weet je nog, de oude kerstlampjes? Als er eentje stuk gaat doet meteen de hele boom het niet meer. Die zijn in serie geschakeld. Als je dat met zonnepanelen doet dan presteren alle zonnepanelen evenveel als de minst presterende.

Dat wil je natuurlijk niet! Daar is dan ook een mooie oplossing voor: zonnepanelen parallel schakelen. Als er een schaduw over paneel valt door een wolk, door vuil of iets anders, dan wil je dat de rest van de zonnepanelen wél op volle kracht blijft functioneren. Daarom kun je kiezen voor micro omvormers van Enphase

Ga voor Enphase micro-omvormers
Start jouw aanvraag

Micro omvormers

Enphase heeft een nieuwe technologie toegepast en heeft micro omvormers ontwikkeld. Deze micro omvormers worden achter ieder zonnepaneel geplaatst. Deze vervangen de centrale omvormer die normaliter op zolder geïnstalleerd wordt.

Zonnepanelen opbrengst

Opbrengsten uitlezen per zonnepaneel

Een installatie met micro omvormers is iets duurder dan zonder. Maar omdat je zonnepanelen meer opwekken verdien je deze binnen een paar jaar terug.
Besparen met zonnepanelen

Maximale rendement

Doordat Enphase met een micro omvormer per zonnepaneel werkt, haal je de maximale opbrengst uit ieder zonnepaneel. Met schaduw is dat 16% tot 25% meer. In een situatie zonder schaduw is dat zo'n 6%.

Wat zijn de verschillen tussen reguliere en micro-omvormers?

Er bestaat een aantal verschillen tussen een reguliere omvormer en een micro-omvormer, te weten:
● Een reguliere omvormer functioneert namens alle zonnepanelen die van een
installatie deel uitmaken, terwijl een micro-omvormer namens één zonnepaneel
dienst doet.
● Een reguliere omvormer wordt doorgaans ergens in huis geïnstalleerd. Micro-
omvormers niet, die zitten in of bij het zonnepaneel zelf.
● Micro-omvormers zijn kleiner van omvang dan reguliere omvormers.