Grote Dakprofijt logo label

04 september 2023

Laadpalen voor bedrijven: hoe ondernemingen profiteren van EV-oplading

Elektrische voertuigen (EV’s) hebben de mobiliteitsmarkt stormenderhand veroverd, en bedrijven spelen een cruciale rol in deze groene revolutie. Het installeren van laadpalen op bedrijfsterreinen biedt een scala aan voordelen, zowel voor de bedrijven zelf als voor het milieu. In dit uitgebreide artikel duiken we dieper in de wereld van laadpalen voor bedrijven en onderzoeken we hoe deze investeringen de groei van ondernemingen kunnen stimuleren en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst.

De groeiende impact van elektrische voertuigen

Elektrische voertuigen winnen snel terrein en worden beschouwd als een van de meest veelbelovende oplossingen voor het verminderen van de CO2-uitstoot en het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. In dit groeiende landschap van duurzame mobiliteit moeten bedrijven zich aanpassen en profiteren van de kansen die elektrificatie biedt.

Voordelen voor bedrijven

Laten we eens kijken naar enkele voordelen die bedrijven kunnen behalen door te investeren in laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen:

1. Kostenbesparingen

 • Brandstofkosten: Elektriciteit is doorgaans goedkoper dan benzine of diesel. Bedrijven kunnen aanzienlijke besparingen realiseren op brandstofkosten, vooral als ze een vloot van elektrische voertuigen hebben.
 • Onderhoudskosten: Elektrische voertuigen hebben over het algemeen minder bewegende delen dan traditionele voertuigen, wat resulteert in lagere onderhoudskosten en minder stilstand.

2. Groen imago

 • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO): Investeren in EV-laadpalen toont betrokkenheid bij milieuvriendelijke praktijken en kan het imago van het bedrijf als duurzame onderneming verbeteren.
 • Klantenbinding: Consumenten hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid. Bedrijven die groene initiatieven ontplooien, kunnen klantenloyaliteit opbouwen en nieuwe klanten aantrekken.

3. Aantrekken van klanten en werknemers

 • Klantgerichtheid: Het aanbieden van laadmogelijkheden voor elektrische voertuigen kan klanten aantrekken die op zoek zijn naar handige oplaadpunten tijdens het winkelen of dineren.
 • Werknemersvoordelen: Het aanbieden van oplaadfaciliteiten voor werknemers met elektrische voertuigen kan een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde zijn en kan helpen bij het aantrekken van getalenteerde medewerkers.

4. Toekomstbestendigheid

 • Regelgeving: Veel landen en regio’s stimuleren elektrische mobiliteit door regelgeving en subsidies. Het hebben van laadpalen kan bedrijven helpen voldoen aan toekomstige voorschriften.
 • Technologische Vooruitgang: De EV-markt evolueert snel, en bedrijven die nu investeren, zijn beter gepositioneerd om te profiteren van nieuwe technologieën en marktkansen.

Overwegingen bij het kiezen van laadpalen

Bij het investeren in laadinfrastructuur zijn er enkele belangrijke overwegingen waarmee bedrijven rekening moeten houden:

 • Laadvermogen: Het bepalen van het benodigde laadvermogen is essentieel om te voldoen aan de behoeften van de voertuigvloot.
 • Laadnetwerk: Bedrijven moeten beslissen of ze een openbaar laadnetwerk willen aanbieden of dat ze laadpalen alleen toegankelijk maken voor werknemers of klanten.
 • Duurzaamheid: Het overwegen van duurzame laadopties, zoals zonne-energie, kan de groene inspanningen van het bedrijf versterken.
 • Onderhoud en Service: Het plannen van regelmatig onderhoud en snelle service is cruciaal om de beschikbaarheid van de laadinfrastructuur te waarborgen

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44