Grote Dakprofijt logo label

20 september 2022

Levensduur van zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen en een omvormer is meer dan alleen een investering in duurzame energie; het is een investering in de toekomst. Natuurlijk wil je niet alleen je investering zo snel mogelijk terugverdienen, maar ook gedurende vele jaren profiteren van groene stroom. het is daarom van essentieel belang om de levensduur van je zonnepanelen te optimaliseren. hoewel de levensduur van zonnepanelen niet vastligt, zijn er bepaalde factoren die een grote rol spelen bij de duurzaamheid ervan. hier bespreken we de drie belangrijkste aspecten die de levensduur van je zonnepanelen beïnvloeden.

1. Het type zonnepaneel

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt, en de keuze van het juiste type is cruciaal voor de levensduur van je systeem. over het algemeen geldt dat duurdere zonnepanelen beter presteren en langer meegaan. eén van de meest duurzame opties zijn glas-glas-panelen, die maar liefst dertig jaar prestatiegarantie kunnen bieden.

2. De kwaliteit van de installatie

De manier waarop je zonnepanelen zijn geïnstalleerd, kan ook van invloed zijn op hun levensduur. in een ideale situatie is de montage perfect verlopen, waardoor de theoretische levensduur van een zonnepaneel kan worden behaald. echter kunnen er fouten optreden bij de installatie, zoals onvoldoende stevige bevestiging, matige bekabeling, foutieve bekabeling en fouten bij het installeren van aansluitingen en koppelingen. om deze problemen te voorkomen, is het verstandig om de installatie aan een gespecialiseerd bedrijf over te laten. zorg er wel voor dat je een gecertificeerde installateur kiest, zoals Dak Profijt, om ervoor te zorgen dat de installatie perfect wordt uitgevoerd.

3. Onderhoud

Ten slotte is regelmatig onderhoud essentieel om de levensduur van je zonnepanelen te verlengen. inspecteer je zonnepanelen om de paar jaar om eventuele kleine beschadigingen of storingen op te sporen en op te lossen voordat ze grotere problemen veroorzaken. hoewel zonnepanelen meestal niet regelmatig hoeven te worden schoongemaakt, kan af en toe een inspectie met een natte doek zonder schoonmaakmiddel helpen om eventuele ophoping van vuil te verwijderen.

Door rekening te houden met het type zonnepaneel, de kwaliteit van de installatie en regelmatig onderhoud, kun je ervoor zorgen dat je zonnepanelen een lange levensduur hebben en je vele jaren van duurzame energie voorzien. Investeer in een groene toekomst en geniet van de voordelen van zonne-energie.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44