Grote Dakprofijt logo label

21 november 2023

Nederland zet record: 2,8 GWp zonnepanelen geïnstalleerd in eerste helft 2023

In een opmerkelijke prestatie hebben Nederlandse huishoudens en bedrijven in de eerste zes maanden van 2023 een record van 2.812,4 MWp aan zonnepanelen geïnstalleerd, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Deze historische mijlpaal markeert een opvallende groei in duurzame energieadoptie en plaatst Nederland aan de voorhoede van hernieuwbare energieontwikkelingen.

Sleutelpunten van het record:

  • Groeiende Acceptatie: 347.649 consumenten en bedrijven hebben dit recordaantal zonnepanelen geïnstalleerd, een ongekende groei in duurzame energieadoptie.
  • Provinciale Prestaties: Noord-Brabant spant de kroon met het hoogste aantal installaties en geïnstalleerd vermogen, gevolgd door Zuid-Holland en Gelderland.
  • Nationaal Landschap: Nederland telt nu maar liefst 2,64 miljoen zonnepaneelinstallaties, waarmee huishoudens en bedrijven hun betrokkenheid bij groene energie benadrukken.
  • Totale Vermogen: De zomer van 2023 begroet Nederland met een indrukwekkend totaal vermogen van bijna 22,4 GWp aan zonnepanelen, waarmee het land zich positioneert als een pionier op het gebied van hernieuwbare energie.

Dit record benadrukt niet alleen de technologische vooruitgang in de zonnepanelensector, maar onderstreept ook de toewijding van Nederland aan een duurzamere toekomst. De groeiende trend in zonne-energieinstallaties weerspiegelt de collectieve inspanningen van individuen en organisaties om bij te dragen aan een groenere en meer duurzame samenleving.

Bekijk de bijgevoegde grafieken voor een diepere duik in de provinciale prestaties en het nationale landschap van zonne-energie. Nederland blijft op het wereldtoneel schitteren als een inspirerend voorbeeld van hoe innovatie en milieubewustzijn hand in hand gaan.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44