Grote Dakprofijt logo label

13 februari 2024

Salderingsregeling zonnepanelen blijft: een winst voor duurzame energie

Het plan om minder geld terug te geven aan mensen met zonnepanelen is geschrapt. De Eerste Kamer heeft, met een meerderheid tegen het voorstel van minister Jetten, besloten het niet door te laten gaan. Vooral door de tegenstemmen van grote partijen zoals de BoerBurgerBeweging en GroenLinks-PvdA, was het al snel duidelijk dat Jetten’s voorstel geen kans maakte.

Met 41 van de 75 stemmen tegen, hadden de tegenstanders van het plan een duidelijke meerderheid. Dit betekent dat de regering nu moet zoeken naar andere manieren om een gat van 2,8 miljard euro in de begroting te dichten. Dit gat ontstaat doordat de regeling voor het teruggeven van geld aan zonnepaneelbezitters blijft bestaan.

Dit besluit is eigenlijk goed nieuws voor zonnepaneelbezitters. Het betekent dat zij kunnen blijven profiteren van de huidige regeling, die het financieel aantrekkelijk maakt om zonne-energie op te wekken. Dit is een overwinning voor duurzame energie en voor iedereen die heeft geïnvesteerd in zonnepanelen of dit overweegt te doen.

Door het behoud van de salderingsregeling blijft de stimulans bestaan voor huishoudens en bedrijven om zelf duurzame energie op te wekken. Dit draagt niet alleen bij aan een lagere energierekening, maar ook aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het vergroten van de energieonafhankelijkheid van Nederland.

Bovendien is dit een signaal dat de overheid de transitie naar duurzame energie serieus neemt en bereid is om regelingen die dit ondersteunen in stand te houden. Het biedt zekerheid op de lange termijn voor de groeiende groep Nederlanders die kiest voor zonne-energie.

Voor toekomstige zonnepaneelbezitters is het een extra motivatie om de stap te zetten. Met de huidige technologische vooruitgang en de dalende kosten van zonnepanelen wordt het steeds toegankelijker en rendabeler om zelf zonne-energie op te wekken. Dit besluit versterkt het vertrouwen in zonne-energie als een slimme en duurzame investering voor de toekomst.

Kortom, het behoud van de salderingsregeling is een positieve ontwikkeling voor iedereen die duurzaamheid een warm hart toedraagt. Het onderstreept het belang van zonne-energie in de energietransitie en biedt zowel huidige als toekomstige zonnepaneelbezitters financiële zekerheid en stimulans. Laten we deze kans grijpen om Nederland samen nog groener te maken.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44