Grote Dakprofijt logo label

02 maart 2023

SDE++ Subsidie 2023: Ondersteuning voor Zakelijke Zonnepanelen

In Nederland groeit de aandacht voor duurzame energiebronnen en het verminderen van CO2-uitstoot gestaag. Zakelijke zonnepanelen spelen een cruciale rol bij het behalen van dit doel, en de SDE++ subsidie is een van de initiatieven die ondernemers aanmoedigen om hieraan bij te dragen.

Wat houdt de SDE++ subsidie in?
SDE++ staat voor Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie. Dit is een overheidsregeling die tot doel heeft de ontwikkeling van duurzame energieprojecten te bevorderen en daarmee de CO2-uitstoot te verminderen. De subsidie is van toepassing op verschillende soorten duurzame energieprojecten, waaronder zakelijke zonnepanelen.

Hoe werkt de SDE++ subsidie voor zakelijke zonnepanelen?
Bedrijven die overwegen om zonnepanelen aan te schaffen, kunnen financiële ondersteuning krijgen via de SDE++ subsidie. De hoogte van de subsidie wordt bepaald op basis van de hoeveelheid duurzame energie die wordt opgewekt. Hoe meer energie er wordt gegenereerd, des te hoger de subsidie. De subsidie kan over een periode van 15 jaar worden aangevraagd en wordt jaarlijks uitgekeerd.

Om in aanmerking te komen voor de SDE++ subsidie, dienen bedrijven aan specifieke voorwaarden te voldoen. Het project moet voldoen aan de installatienormen voor zonnepanelen, zoals een hoofdaansluiting van meer dan 3 x 80 Ampère en een dakconstructie die geschikt is voor het aantal panelen. Daarnaast dient het project binnen een vastgestelde termijn te worden voltooid, doorgaans tussen de 1,5 en 3 jaar, afhankelijk van de omvang van de subsidieaanvraag.

Wat zijn de voordelen van de SDE++ subsidie?
De SDE++ subsidie biedt diverse voordelen voor bedrijven die zakelijke zonnepanelen willen aanschaffen. Allereerst kan de subsidie helpen om de investeringskosten van het project te verlagen, wat de terugverdientijd kan verkorten en het project sneller rendabel kan maken. Het komt zelfs vaak voor dat de investering is terugverdiend terwijl de subsidie nog steeds loopt, dankzij de 15-jarige looptijd. Naast de voordelen van de SDE-subsidie, bespaar je natuurlijk ook op je energiekosten.

Hoe vraag je de SDE++ subsidie voor zonnepanelen aan?
Je kunt de SDE++ subsidie aanvragen van 6 juni tot 6 juli 2023. Een goede voorbereiding is essentieel, omdat de aanvraag veel administratief werk met zich meebrengt, waaronder projectdocumentatie, budgettering en een haalbaarheidsstudie. Je vindt een uitgebreide handleiding met alle benodigde stappen op de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Zodra je alle vereiste gegevens en documenten hebt verzameld, log je in op “mijn RVO” via eHerkenning, het inlogportaal voor ondernemers, om je aanvraag in te dienen. De RVO zal vervolgens je recht op subsidie beoordelen.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44