Grote Dakprofijt logo label

09 mei 2024

Vernieuwde registratieprocedure voor thuisbatterijen

Sinds twee jaar zijn consumenten verplicht om hun aangeschafte thuisbatterijen te registreren bij de netbeheerder. Recentelijk heeft de website energieleveren.nl haar registratiemethode vernieuwd om een uitgebreidere dataset te verkrijgen.

Deze verplichting, aangekondigd door Netbeheer Nederland in de zomer van 2022, volgt op een wijziging in de Nederlandse Netcode elektriciteit. De nieuwe regelgeving is van toepassing op opslagsystemen met een vermogen van 0,8 kilowatt tot 1 megawatt, die verbonden zijn met het elektriciteitsnet.

Voorheen konden consumenten en bedrijven alleen aangeven dat ze over een energieopslagsysteem beschikten door een eenvoudig vinkje te plaatsen. Nu hebben ze de mogelijkheid om alle details van hun batterij in te voeren op energieleveren.nl.

Om hun zonnepanelen of batterij te registreren, dienen gebruikers een persoonlijk account aan te maken op de website. Daar kunnen zij de benodigde gegevens over hun installatie invullen.

Consumenten die in de afgelopen twee jaar hun energieopslagsysteem hebben geregistreerd door simpelweg het vinkje ‘Opslag aanwezig’ aan te klikken, worden door hun netbeheerder benaderd om te verifiëren of er daadwerkelijk een thuisbatterij aanwezig is. Indien dit het geval is, worden ze verzocht om deze apart te registreren via energieleveren.nl.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44