Grote Dakprofijt logo label

14 november 2023

Verschil tussen snelladen, slim laden en eco laden

In je zoektocht naar de perfecte laadoplossing voor thuis kom je wellicht de termen “snelladen,” “slim laden,” en “eco laden” tegen. Deze termen beschrijven verschillende manieren waarop je elektrische voertuig (EV) kan worden opgeladen en zijn gericht op het optimaliseren van jouw laadervaring. Hier gaan we dieper in op de verschillen tussen deze drie oplaadmethoden:

Snelladen: snel weer de weg op

  • Snelladen, ook bekend als DC-laden, maakt het mogelijk om je EV-accu in ongeveer 30 minuten tot 80% op te laden. Daarna verloopt het laadproces iets langzamer. Deze methode is ideaal als je snel weer de weg op moet en niet te lang wilt wachten. Het kan echter duurder zijn dan normaal laden, vooral bij openbare laadpalen waar het tarief afhankelijk is van de exploitant. Sommige exploitanten hanteren dynamische tarieven, wat betekent dat het voordeliger kan zijn om ’s nachts tijdens daluren op te laden.

Slim Laden: efficiënt en kosteneffectief

  • Slim laden is een geavanceerde methode waarbij je elektrische auto, laadpaal en mobiele app met elkaar zijn verbonden. Dankzij speciale software kun je de slimme laadpaal op afstand beheren en aansturen. Wat dit zo slim maakt, is dat het laadproces wordt geoptimaliseerd op basis van factoren zoals stroomprijzen en energiebronnen. Hierdoor kun je geld besparen door op te laden wanneer de energieprijs laag is, zoals tijdens daluren. Slim laden is een kosteneffectieve en efficiënte manier om je EV op te laden, zonder extra handelingen.

Eco Laden: duurzaamheid en groene energie

  • Eco laden maakt gebruik van de Eco-Smart EV-laadfunctie, die groene stroombronnen, zoals zonne-energie of thuisbatterijen, efficiënt combineert met het energienet. Dit zorgt voor een snelle en milieuvriendelijke laadervaring. Eco laden is de toekomst van elektrisch laden, omdat het maximaliseren van groene energiebronnen een prioriteit wordt. Het is vooral interessant als je wilt bijdragen aan een duurzamere toekomst en kosten wilt besparen door zelfgeproduceerde groene energie te gebruiken.

Dakprofijt biedt laadoplossingen die aan al deze behoeften voldoen. Afhankelijk van je situatie kun je kiezen tussen verschillende laadcapaciteiten, zoals 7 kW, 11 kW en 22 kW. Met onze geavanceerde applicatie kun je je laadproces op afstand beheren en realtime inzicht krijgen in je laadgegevens. Bovendien kun je profiteren van groene energiebronnen, zoals zonne-energie en thuisbatterijen, om je elektrische auto op een schone en efficiënte manier op te laden. Bij Dakprofijt staan we klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste laadoplossing voor een duurzame en slimme toekomst.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44