Grote Dakprofijt logo label

05 maart 2021

Zonnepanelen huren of kopen

Door te kiezen voor zonnepanelen op je dak, draag je bij aan een schoner milieu. Deze panelen zetten zonlicht om in stroom voor direct gebruik zonder CO2-uitstoot, in tegenstelling tot het gebruik van netstroom.

Overweeg je zonnepanelen voor je woning? Dan kun je kiezen tussen kopen of huren, elk met eigen voor- en nadelen. Hieronder bespreken we enkele belangrijke overwegingen.

Kostenoverweging

De aankoop van zonnepanelen, inclusief omvormer en bekabeling, vraagt een aanzienlijke investering. Huren van zonnepanelen is een alternatief zonder grote initiële uitgave, maar zonder de mogelijkheid tot btw-teruggave. Dakprofijt biedt een oplossing die de voordelen van beide opties combineert, zonder eigen investering.

Type zonnepanelen

Als eigenaar heb je de vrijheid om zelf het type paneel te kiezen, afgestemd op jouw dak en budget. Bij huren ligt deze keuze vaak bij de verhuurder.

Belastingvoordelen

Koop je zonnepanelen, dan kun je de betaalde btw aftrekken van je belastbaar inkomen in het volgende jaar. Dit voordeel vervalt bij het huren van panelen.

Eigenaarschap

Kopers van zonnepanelen zijn eigenaar en dragen zelf zorg voor onderhoud en reparaties, terwijl huurders deze kosten in hun maandbedrag hebben inbegrepen.

Invloed op woningwaarde

Zonnepanelen verhogen de waarde van je woning, wat vooral interessant is bij verkoop op korte termijn. Als huurder moet je bij verkoop van je woning het huurcontract overdragen of beëindigen.

Conclusie: kopen versus huren

Over het algemeen is het kopen van zonnepanelen voordeliger dan huren. Mocht eenmalige betaling niet mogelijk zijn, dan biedt Dakprofijt de optie van zonnepanelen zonder directe investering, inclusief belastingvoordelen. Huren kan alleen voordeliger zijn als je niet in aanmerking komt voor financiering en de kosten niet ineens kunt dragen.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan

Grote Dakprofijt logo label
Twee zonnepanelen met afbeelding in logo
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Telefoon icoon

085 130 85 44